Graafinen ohje

Tehtävänä oli etsiä jonkun yrityksen tai brändin graafinen ohje. Minulla tehtävässä esimerkkinä toimii TPV eli Tampereen Pallo-Veikot. 

TPV on määritellyt erittäin tarkat ohjeet nettisivuillaan logon käyttöön.
Ohjeistus löytyy täältä: http://www.tpv.fi/images/PDF_tiedostot/TPV-Graafinen-ohjeisto-2013.pdf 

nimetön

Kuten varmasti huomaa, logo on ympyrän mallinen ja sen muotoa, elementtien sijaintia, mittasuhteita tai värejä ei saa muuttaa. Logon uloimman renkaan sisäpuolella olevien valkoisten alueiden tulee myöskin aina olla valkoisia. Ohjeessa kerrotaan, että merkkiä ei saa käytää pienempänä kuin 16mm:n kokoisena. Pienin ruudulla sallittu koko on 68 x 68 pikseliä. Ohje koskee myös logon 3D-versiota.

Logoa saa käyttää mustavalkoisena, harmaasävynä jos merkin toistoon on käytettävissä vain yksi väri tai jos paperin alusta on vaalea tai värillinen. Merkkiä ei saa käyttää negatiivisena. nimetön.png

TPV:n tunnusvärit näkyvät yllä olevassa ruutukaappauksessa.nimetön

Logon suoja-alue on määritelty kuvassa olevilla sinisillä viivoilla ja ympyrällä. Suoja-alueen sisäpuolelle  ei saa sijoittaa muita logoja tai merkin kanssa kilpailevia vahvoja elementtejä. Suoja-alue on leveydeltään /korkeudeltaan logon vihreän ja valkoisen levyinen/ korkuinen alue. Jos logo sijoitetaan esimerkiksi valokuvan päälle, tulee huolehtia ettei kuvassa ole runsaita yksityiskohtia logon läheisyydessä. Samaten kuvan ja logon välillä tulee olla kontrastiero.

Tilanteissa joissa logon teksti ei näy tarpeeksi ja halutaan seuran nimi näkyviin, käytetään seuran nimessä isoja kirjaimia ja Palatino -kirjasinta. Tekstin on oltava joko vihreänä tai värillisellä pohjalla valkoisena. Ohjeessa kehotetaan käyttämään pelkkää merkkiä jos se vain on mahdollista.

Lisää ohjeita logon käyttöön löytyy linkistä, joka on postauksen alussa. Ohjeita on kirjoitettu  yhteensä 23 sivua, joten listasin tähän omasta mielestäni ne kaikista tärkeimmät. (Itse luin kaikki 23 sivua tätä postausta tehdessäni). TPV:n graafinen ohjeistus oli todella selkeä ja pystyisin helposti toimimaan itsekin niiden ohjeiden mukaisesti.

Linkki TPV:n nettisivuille: http://www.tpv.fi/

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s