FSC

forest_stewardship_council_logo-svgFSC eli Forest Stewardship Council on vuonna 1993 perustettu kansainvälinenkansalaisjärjestö, joka pyrkii edistämään kestävää kehitystä maailman metsävarojen käytössä. FSC:n pääkonttori on Bonnissa, Saksassa ja Suomessa FSC-yhdistyksen jäsenjärjestöjä ovat mm. Stora Enso, UPM, Metsä Group, Greenpeace, Luontoliitto, Metsäteollisuus ry, Birdlife Suomi, WWF, Porosaamelaiset ry, Suomen luonnonsuojeluliitto, Kuluttajaliitto ja Puuliitto.

FSC:n sertifioitua metsäpinta-alaa on yli 185 miljoonaa hehtaaria. Suomen metsistä yli miljoona hehtaaria on FSC-sertifioituja.

FSC-merkin voi saada FSC:n jäsenet, Puutuotteiden valmistajat ja kauppiaat, Vähittäiskauppiaat, Metsänomistajat, Painotalot ja kustantamot tai jos yrityksellä tai organisaatiolla ei ole FSC-sertifikaattia. FSC-tavaramerkki takaa, että tuotteen puuosat ovat vastuullisesti hoidetuista metsistä. Merkin saamiseksi vaaditaan FSC:n luvan, eli useimmiten joko FSC-sertifikaatin tai tavaramerkkilisenssin. Merkkiä käytetään kertaluontoisella luvalla tiedotus- ja opetustarkoituksiin.

Suomen FSC myöntää yhteistyössä kansainvälisen FSC:n kanssa tavaramerkin käyttöoikeudet vuosimaksua vastaan. Vuosimaksulle ei ole tarkkaa hintaa, sillä se muodostuu tavaramerkin käytön hyväksymisten lukumäärän perusteella.

Hernesaaren Löyly oli Suomen ensimmäinen FSC-projektisertifoitu rakennus. FSC.-merkkiä käyttävät myös mm. JYSK. Myös IKEA käytti FSC-merkkiä, mutta menetti sen käyttöoikeudet vuonna 2014, Mc Donald’s, Marks & Spencer-pakkaukset, Harry Potter ja Kuoleman Varjelukset.

Mielestäni FSC vaikuttaa todella luotettavalta, koska monissa tuotteissa on käytetty tätä merkkiä. Lisäksi heidän nettisivut vaikuttavat todella luotettavilta ja antavat hyvin ammattitaitoisen ja asiantuntevan kuvan.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s